Potkua rajapintakehitykseen

Annukka Varteva Uutiset 1 Comment

Kaupungit tarjoavat rajapintoja dataan
Suomen kuusi suurinta kaupunkia avaavat yhdessä kolme rajapintaa: resurssienvarausrajapinnan, palauterajapinnan ja päätösrajapinnan. Tule mukaan kehittämään ja hyödyntämään niitä.

Rajapinnat ovat määrittelyvaiheessa, ja testikäyttöön ne saadaan vuonna 2016. Rajapinnat harmonisoidaan niin, että ne toimivat yhteneväisesti joka kaupungissa.

Resurssienvarausrajapinnan kautta saa tietoa kaupunkien tilojen varaustilanteesta. Tiloja voi myös varata: tulevaisuudessa esimerkiksi liikuntapalveluja välittävä yritys voisi tarjota asiakkailleen kootun valikoiman sulkapallokentistä, riippumatta siitä ylläpitääkö niitä kaupunki vai yksityinen palveluntarjoaja.

Palauterajapinnan kautta kaupungille voi jättää palautetta mutta myös hakea palautteita ja seurata niiden etenemistä. Tietoja voi käyttää esimerkiksi datajournalismissa.

Päätösrajapinnan kautta pääsee näkemään päätökset, tulevaisuudessa toivottavasti jo valmisteluvaiheessa. Tietoa voi hyödyntää esimerkiksi liiketoiminnan suunnittelussa.

Mitä muita käyttötapoja keksit? Millaista tietoa haluaisit rajapinnasta ulos? Tule mukaan kehittämään rajapintoja, jotta saat niistä juuri sen hyödyn mitä tarvitset.

Ota yhteyttä:

annukka.varteva@forumvirium.fi, aapo.rista@forumvirium.fi

Lisätietoa rajapinnoista: https://www.forumvirium.fi/hankealueet/6aika-hankesalkku

Lue myös artikkelimme rajapinnoista: http://databusiness.fi/2015/09/22/ah-rajapintoja/

Lisätietoa kirjoittajasta

Annukka Varteva

Annukka Varteva vetää 6Aika-rajapintahanketta, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia yhdenmukaistaa yhdessä avoimia rajapintojaan. Tavoitteena on mahdollistaa uutta liiketoimintaa ja helpottaa datan hyödyntämistä. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat yritykset, joiden näkemykset otetaan rajapintojen kehitystyössä huomioon. Rajapintahankkeessa tehdään yhteistyötä myös kansainvälisten kaupunkiverkostojen, mm. CitySDK- ja OASC-verkostojen kanssa.

Comments 1

  1. Pingback: Mediatiedote: DataBusiness.fi: dataliiketoiminnan näyteikkuna - DataBusiness.fi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*